Elérhetőségek

Bázakerettye Község hivatalos honlapja

Cím: 8887 Bázakerettye,
Fő út 4.
Telefon:
+3693348003
E-mail:
hivatal@bazakerettye.hu
Facebook


TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00017 KALANDOK ÉS ÉLMÉNYEK A MURA RÉGIÓBAN”

2020.02.07.

TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00017 KALANDOK  ÉS ÉLMÉNYEK A MURA RÉGIÓBAN”

Kedvezményezett: Bázakerettye Község Önkormányzata

A vissza nem térítendő támogatás összege: 168 MILLIÓ FORINT

Támogatási intenzitás: 100%

A TOP-1.2.1-15 intézkedés célja térségi szintű, turisztikai termékcsomagok és kisléptékű tematikus turisztikai fejlesztések támogatása, melyekkel megyei szintű turisztikai vonzerő elemekre épülő, koordinált fejlesztések valósíthatók meg. Ennek keretében a helyi, térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt képező kulturális, épített, természeti örökség turisztikai hasznosítására, fejlesztésére nyílik lehetőség a térség gazdaságának diverzifikációja, a helyi gazdaság élénkítése, és a foglalkoztatás növelése érdekében.

A felhívás keretében elnyert projekt két helyszínen valósul meg: Bázakerettyén és Kerkaszentkirályon.

A Bázakerettyére tervezett turisztikai attrakciófejlesztés, mely egy számos innovatív technológiát is alkalmazó interaktív kiállítótér formájában valósul meg (a régi Fehér Ökör épületében, a Petőfi u. 2. sz. alatt), a térség olajipari múltjára épülés illeszkedik a térség, valamint a településmeglévő turisztikai attrakcióihoz. Nem titkolt ambíciója, hogy új alapokra helyezze a település turizmusát, annak a térségbenvalódi húzó vonzereje legyen,ésjelentősmultiplikátorhatástfejtsen ki a kapcsolódó ágazatokban is. Vagyis nem ráépüla meglévő, márjelentős turizmusra, hanem annak katalizátoraszeretne lenni. Egyedisége, témaválasztásaországosjelentőségűvé teheti, hiszen mind tematikájában, mint kiállítástechnikábanújszerű szemléletet hordoz.

A Kerkaszentkirályon a Természetház pince részén megvalósuló ökoturisztikai kiállítótér tematikája illeszkedik a faluban már korábban is megkezdett, illetve jelen lévő turisztikai fejlesztéseihez. Témája a határ mellett fekvő, „Zalai Amazonas”-nak is becézett vadregényes, vizek által tagolt, mocsaras terület, mely vonzza a túrázásra, kerékpározásra, raftingolásra és horgászatra vágyókat.A kiállítása meghatározó természeti téma mellett számos történelmi, kultúrtörténeti, meseszerűen feldolgozott, néprajzi és gasztronómiai elem is integrálásra kerül.

A projekt megvalósulásának határideje: 2023. szeptember 15.

 


Vissza az előző oldalra!
Bázakerettye Község hivatalos honlapja - Magyar