Elérhetőségek

Bázakerettye Község hivatalos honlapja

Cím: 8887 Bázakerettye,
Fő út 4.
Telefon:
+3693348003
E-mail:
hivatal@bazakerettye.hu
Facebook


ASP Központhoz való csatlakozás

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez

 

Kedvezményezett neve: Bázakerettye Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve: Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez

Pályázati felhívás kódszáma: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Projekt címe: Bázakerettye Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása

Projekt azonosítószáma: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00092

Szerződött támogatás összege: 6.000.000 Ft.

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt időtartama: 2016.10.01-2018.06.30.

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

 

A fejlesztés célja Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 2016. július 01. napjától hatályos, 114. §-ában megfogalmazott kötelezettségek teljesítése, vagyis az ASP rendszerhez való csatlakozás illetve az ehhez szükséges informatikai háttér megteremtése.

 

A pályázat részeként kialakításra került egy olyan számítógépes állomány, amely alkalmas az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII.31.) Korm. rendeletben foglalt informatikai követelmények teljesítésére. A pályázat részeként beszerzésre került 8 db számítógép konfiguráció, 9 db kártyaolvasó, 1 db színes fénymásoló és 1 db multifunkciós másológép.

Az önkormányzat belső folyamatainak, működési rendjének és belső szabályozó eszközeinek felülvizsgálata megtörtént. Az Informatikai Biztonsági Szabályzat, az Iratkezelési és az Adatvédelmi, adatbiztonsági szabályzat az éles indulást megelőzően aktualizálásra kerültek. Az ASP központ által, központilag meghatározott módszertan alapján, valamint a központi támogatás segítségével megtörtént az önkormányzati szakrendszerek adatminőégének javítása és migrációja. Ennek eredményeként az ASP központ által élesített keretrendszerek kialakításra kerültek, az egyes szakrendszerekbe a megfelelő minőségű adatállományok sikeres migrációja és adatbetöltése megtörtént.

Az ASP szolgáltatáshoz történő csatlakozás során szükséges volt a kialakításra kerülő szolgáltatások működésére vonatkozóan tesztelésre és ellenőrzésre. Ezt követően a rendszert élesítették.

Bázakerettye Község Önkormányzata a Magyar Államkincstárral megkötötte a rendszer használatához szükséges Szolgáltatási Szerződést.

A Bázakerettyei Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai a szakrendszerek használatára vonatkozó oktatásokon részt vettek.


Vissza az előző oldalra!
Bázakerettye Község hivatalos honlapja - Magyar